Volledig scherm
PREMIUM
Aaron Preyer aan het werk. © Nimeto Utrecht

Deze drie toppers uit regio Utrecht vertegenwoordigen Nederland op het Beroepen-EK

De regio Utrecht is goed vertegenwoordigd op EuroSkills 2018, het Europees kampioenschap voor jonge vakmensen. Daan Weijgertze, Aaron Preyer en Shirley Westerhout gaan strijden voor de Europese titel in hun vakgebied.

Volledig scherm
Daan Weijgertze met zijn bouwwerk. © Privébezit

Samen met nog 31 jonge vakmensen vertegenwoordigt het drietal Nederland tijdens het EK in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Tijdens dit kampioenschap strijden jongeren uit heel Europa om de beste te worden in hun vak. Beroepen als meubelmaker, kok, bloembinder, ICT-beheerder en tegelzetter; in elk vakgebied komt een Nederlandse topper uit.

Zo stuurt het Nederlandse team bij het onderdeel bouwtimmeren (dat complexere werkzaamheden omvat dan de gewone timmerwerkzaamheden) Daan Weijgertze (19) uit Hagestein. ,,Ik heb geen idee wat mij goed maakt”, zegt hij bescheiden. ,,Je moet vreselijk veel inzicht hebben en je moet er natuurlijk zin in hebben, en dat heb ik allebei wel.”

Tijdens zijn opleiding bouwtimmerman viel Weijgertze al op bij de leraren. Zijn school heeft hem daarom gevraagd om mee te doen aan de kwalificaties van het Nederlands Kampioenschap Bouwtimmeren. Hierdoor is hij uiteindelijk Nederlands kampioen geworden en mag hij naar het EK.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht