Volledig scherm
Victor Fielmich en Elvira Kemman van restaurant ElVi. © Restaurant ElVi

Deze Utrechtse horecazaken zijn bekroond met een award

In de buurtEen hapje eten of een kop koffie drinken met wat lekkers: het kan op ongelofelijk veel plekken in Utrecht. Maar hoe kies je nou naar welk restaurant of koffiezaakje je gaat? Nou, bijvoorbeeld door te kijken of de zaak al eens in de prijzen is gevallen. Deze Utrechtse horecazaken hebben allemaal al eens een prijs gewonnen.

Onderscheiding van Michelin

Helaas hebben we in Utrecht geen restaurant met een Michelinster. Maar, dat betekent niet dat er helemaal geen sterwaardige zaken te vinden zijn in de stad. Twee Utrechtse restaurants hebben in 2018 een Bib Gourmand gekregen, een onderscheiding van Michelin voor zaken met een goed driegangenmenu voor maximaal €37,-. Het zijn ElVi aan de Jan van Scorelstraat en Héron aan de Schalwijkstraat.

Wil je trouwens gaan eten bij ElVi dan moet je snel zijn: het restaurant sluit op 29 december 2018 voorgoed de deuren.

Entree Award

Volledig scherm
The Streetfood Club in Utrecht. © Indebuurt Utrecht

Ooit gehoord van de Entree Awards? Deze prijzen worden ieder jaar uitgereikt aan horecazaken en hotels die nieuw zijn geopend of een metamorfose hebben ondergaan. De Entree Awards hebben een behoorlijke reputatie (in dit geval positief, dus). The Streetfood Club, het superhippe restaurant dat in april van dit jaar (2018) open ging in Utrecht, is winnaar geworden in de categorie ‘Best Restaurant Concept’.

‘Daredevil’

Restaurant Kantien viel in 2016 in de prijzen. Ze kregen dat jaar de Entree Hospitality & Style Awards in de categorie ‘Daredevil’. Dit stond er in het juryrapport: ‘Op een gedurfde plek in een lastige stad (ho, ho, pas op jullie woorden jury!) is deze eigenwijze horecazaak in een jaar tijd neergezet door enkele ondernemers. Zij zagen de kracht van de locatie en tekenden voor succes. Stoer, dat is ondernemen.’

Bekroonde koffie

Volledig scherm
© Unsplash

Zes Utrechtse koffietenten bemachtigden dit jaar een plek in de Horeca Koffie Top 100 van Misset Horeca. Dat betekent dat de zaken volgens het horecavakblad tot de allerbeste koffiespots van Nederland horen. De Utrechtse koffiezaak die het hoogst in de top 100 staat is Talud 9 aan het Wed. De wijn- en koffiebar staat op plek 6 in de top 100. Daarna komt Bar Beton op Utrecht Centraal (plek 12), gevolgd door Doppio Espresso aan de Nobelstraat (plek 17), Het Koffiehuis (plek 21), Bar Beton de Bank (plek 22) en Gutenberg op de Uithof (plek 78).

Wijnbar van het jaar

Volledig scherm
Julian Cleton van wijnbar VinVin. © Indebuurt Utrecht

Wijnbar VinVin werd in 2017 op de Horecava in Amsterdam uitgeroepen tot Wijnbar van het jaar. Het was niet de eerste keer dat de Utrechtse wijnbar in de prijzen viel: eigenaar Julian Cleton werd in 2016 door tijdschrift Winelife ook al bekroond tot meest gepassioneerde wijnbareigenaar van Nederland.

De beste restaurants van thuisbezorgd.nl

Volledig scherm
© ANP

Wat doe je als je op zondagavond brak op de bank ligt, honger hebt, maar absoluut geen zin hebt om je Netflix-serie te onderbreken om boodschappen te gaan doen? Juist, dan laat je de pizza/sushi/poké-bowl/kipsaté gewoon thuis bezorgen. En de kans is groot dat je dat doet via thuisbezorgd.nl. De thuisbezorgsite reikt ieder jaar de Beste Restaurants Awards uit. De Utrechtse winnaars van vorig jaar waren Stelios, Cafetaria Lunetten en Ritos. Bestellen bij Stelios kan trouwens niet meer in Utrecht, want het restaurant is dicht. In het pand vind je nu restaurant De Beren.

Goud voor Roberto

Volledig scherm
© MIG

De Utrechtse ijsbereider Roberto heeft al verschillende prijzen in de wacht gesleept. Zijn laatste award? Dat is de Coppa d’Oro, de wereldbeker in het land van de ijsbereiders. Roberto kreeg deze prijs voor zijn vanille-roomijs.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht