Volledig scherm
utrecht vinkeburgerstraat © indebuurt Utrecht / Jule Geleijn

Deze zes dingen wil je dit weekend doen in Utrecht

indebuurtYes, de leukste twee dagen van de week staan weer voor de deur en dus is het tijd om weekendplannen te maken. Of je nou uit je plaat wil gaan, of wil relaxen, er zijn de komende twee dagen genoeg leuke dingen te doen in Utrecht. Kijk maar:

Lego kidsweekend

Is jouw kroost dol op Lego? Dan moet je in het weekend van 9 en 10 februari naar Kinepolis, want daar organiseert de bioscoop een weekend dat helemaal in het teken staat van de bekende gekleurde bouwstukjes. Natuurlijk wordt de nieuwste Legofilm vertoond. Verder kunnen je kids kleuren en knutselen, krijgen ze een welkomstdrankje en een kleine verrassing. Kijk voor meer informatie op de website van Kinepolis.

FebFest

Vier bands uit Utrecht en Amsterdam, bier en een flinke dosis gezelligheid. Dat zijn de ingrediënten voor bandfestival FebFest dat je op vrijdag 8 februari in dB’s vindt. Er is aanstekelijke gitaarrock van Billbunker, betoverende songs van singer-songwriter Borka Balogh, dansbare indiepop van de Cosmopolitans en energieke synth-rock van Matter of seconds. De avond begint om 20.00 uur en een ticket koop je voor 5 euro aan de deur.

Fier Belgisch Bier

Bier drinken in de kerk, dat doe je natuurlijk bij Belgisch Biercafé Olivier. Maar op vrijdag 8 en zaterdag 9 februari kun je ook in de Janskerk lekkere pintjes drinken. Het Streekbierfestival organiseert - samen met Olivier - een heel fijn bierfestival: Fier Belgisch Bier. 

Tijdens dit weekend strijken bekende en minder bekende Belgische brouwerijen neer in de Janskerk om je hun beste brouwsels te laten proeven. Een kaartje kost 26,50 euro en hiervoor krijg je entree tot de kerk, vijf muntjes, een biermenu boekje en een BBF proefglas. Hier lees je meer.

Singlefeestje

Het idee achter Singlefeestje is heel simpel: bij TivoliVredenburg staan de bakken met singles klaar. Aan jou de taak om de beste hitjes eruit te vissen en je favoriete plaat aan één van de dj’s te geven. Er zijn duizenden cd-singles voor je klaargezet – van Jamai tot The Streets, van DJ Jean tot Arctic Monkeys en van Ronan Keating tot Michael Jackson. Foute muziek, goede muziek, nostalgische muziek: kortom, genoeg om een avondje flink de bloemetjes buiten te zetten.

Singlefeestje, zaterdag 9 februari vanaf 23.00 uur. Een ticket kost 12,50 euro in de voorverkoop.

Gluren bij de Buren

Op 10 februari wordt Gluren bij de Buren voor de vierde keer georganiseerd in Utrecht. Het idee is simpel: lokale muziekmakers treden op in woonkamers. Gewoon bij Utrechters thuis dus. Als bezoeker kan je zelf een route uitstippelen langs de verschillende optredens. Meer info en het hele programma vind je hier.

30 Seconds Toernooi

Maak jij iedereen in tijdens 30 Seconds? Dan moet je op vrijdag 8 februari naar het Filmcafé, want daar wordt een heus toernooi rondom het razendpopulaire bordspel georganiseerd. Er is plaats voor 25 teams van drie personen en er worden twee rondes gespeeld. Het winnende team krijgt een bierpakket en cocktails. De avond begint om 19.00 en duurt tot 23.00 uur. Daarna kun je meteen door naar de afterparty in Filmcafé die tot 04.00 uur duurt. Hier lees je meer.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht