Volledig scherm
© Unsplash / indebuurt Utrecht

Deze zes supertoffe dingen wil je niet missen dit weekend in Utrecht

indebuurtHet is vrijdag en dat betekent maar een ding: bijna weekend! We hebben de leukste dingen die er in Utrecht te doen zijn voor je op een rij gezet. Veel plezier!

Zer00’s Heroes ♥️️ Valentijn

Zer00’s Heroes neemt je mee naar de beginjaren van het millennium toen alle coole kids een Nokia en MSN hadden. Pop, indie, dance of early urban: de dj’s van Zer00’s Heroes draaien alle hits van de jaren 0 aan elkaar tot één dampende dansavond. Tijdens de speciale Valentijnseditie op vrijdag (een dag te laat maar dat mag de pret niet drukken) hoor je vooral veel hitjes van powercouples uit de zero’s.

Zer00’s Heroes begint om 23.55 uur in TivoliVredenburg. Een ticket kost 12,80 euro.

Film en ontbijt bij Rabarber

Je zondagochtend op een relaxte manier beginnen, dat kan dit weekend bij Rabarber. Er draait een film (welke is nog even een verrassing), voor 2,50 euro krijg je een mok die je eindeloos mag bijvullen met filterkoffie en er staat ontbijt voor je klaar. De entree is gratis en je bent vanaf 10.00 uur ’s ochtends welkom.

Open dag bij Utrechts allereerste obstacle parcours

Utrecht heeft er een heus indoor obstacle parcours bij, wat in feite gewoon één grote speeltuin voor volwassenen is. Bij Obstacle U1 kun je aan touwen zwaaien, in ringen hangen, klimmen, klauteren en meer. Zondag is de open dag. Je kunt er dan gratis een kijkje komen nemen. Je bent welkom vanaf 11.00 uur en hier lees je meer.

Friet eten én muziek luisteren

Naar een optreden in de snackbar, het kan dit weekend in Utrecht. Dapp Frietwinkel organiseert namelijk een aantal keer per jaar een frietwinkelsessie, waarmee ze een podium bieden aan Utrechtse artiesten. Op vrijdag is Vaarwater te gast: een muzikaal duo dat Nederlandstalige liedjes maakt. De sessie begint om 20.30 uur en de entree is gratis.

Night of Light

Ben jij altijd drukdrukdruk? Kom zaterdagavond even tot rust in de Domkerk. Tijdens Night of Light is de kerk mooi verlicht met kaarsen en is iedereen welkom om even op adem te komen. Van 20.15 tot 23.00 uur zijn de deuren van de kerk open.

Nog meer hero’s uit de zero’s, maar dan in de kerk

Ja, je leest het goed, je kunt dit weekend van nóg meer hitjes uit de jaren 0 genieten, maar dan in de kerk. Op zondag zingt het Utrechtse Hartkoor popnummers uit de zero’s in de Sint Pauluskerk: van Lady Gaga tot Krezip. Je bent vanaf 15.00 uur welkom.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht