Deze zeven dingen kun je dit weekend doen in Utrecht

indebuurtYes, het weekend staat voor de deur! Wat er allemaal te doen is in Utrecht? Veel, heel veel. De leukste dingen hebben we voor je verzameld in dit overzicht. Fijn weekend!

Het Streekbierfestival

Volledig scherm
© Streekbierfestival

Jaaa, het Streekbierfestival komt er weer aan. Dit weekend – 2, 3 en 4 november – kun je drie dagen lang genieten van meer dan zestig Nederlands gebrouwen bieren, geschonken in dertig cafés in de binnenstad van Utrecht! Het idee is simpel: bij verschillende cafés door de binnenstad staan specifieke bierbrouwerijen in het zonnetje. Het festival geeft je dus de mogelijkheid om door heel Utrecht te banjeren en tegelijkertijd verschillende biertjes te proeven. Waar je precies moet zijn? Hier geven we je drie tips.

Silent Disco Women to the Front

Volledig scherm
© ANP

Who run the world? Girls! Park 6 brengt komende zaterdag 3 november een ode aan muzikale vrouwen, tijdens Silent Disco Women to the Front. Dat betekent met je koptelefoon op genieten van fijne deuntjes én natuurlijk ongegeneerd meeblèren. Het feestje begint om 23.00 uur en de entree is gratis.

Popquiz bij Loaded

Volledig scherm
© Loaded

Nog geen plannen voor zondagmiddag en wel zin in wat competitie? Dan moet je bij Loaded aan de Amsterdamsestraatweg zijn, want daar kun je vanaf 16.00 uur meedoen aan een popquiz. Ja, je leest het goed: geen pubquiz, maar een popquiz. Zoals de organisatie zelf zegt: “Het wordt een verrassende, leuke quiz over.... alleen maar muziek! Geen gekkigheid over geografische of historische onzin, gewoon alleen wat ons allemaal boeit: muziek!”. Meedoen kost €5,-. Mocht je na het spelen uitgehongerd zijn, dan mag je meteen aanschuiven voor een burger (á €10,-).

Culturele Zondag

Volledig scherm
© Unsplash

Zondag 4 november is het weer Culturele Zondag in Utrecht. Op 25 locaties in de stad vind je activiteiten die te maken hebben met de digitale wereld. Zo is er een racebaan in de parkeergarage van Hoog Catharijne, kun je bij TivoliVredenburg een gesprek bijwonen met een ex-moderator van Facebook en worden de Ooster- en Westerkade juist omgetoverd tot offline zone. Meer info en het hele programma vind je op www.culturelezondagen.nl.

Feestje bij Blackfish

Volledig scherm
© indebuurt

De winkel Blackfish aan de Schoutenstraat bestaat één jaar en dat is een feestje waard, vinden eigenaren Timo en Ella. Daarom reden ze speciaal naar Parijs om een feestcollectie in te slaan die je vanaf zaterdag 3 november in hun winkel shopt. Verder kun je er kunst bewonderen van kunstenaarskoppel Seeyousioe en AdrianRayne en krijg je bij besteding van €30,- een Blackfish-goodiebag.

Wist je trouwens dat Timo en Ella een stel zijn? Hun liefdesavontuur begon met een Tinderdate en nu runnen ze dus samen een winkel. Hier lees je meer.

Lekker creatief doen in de Jaarbeurs

Volledig scherm
© © Verkijk.nl / Jaarbeurs

Van taarten bakken tot mutsen breien: het kan allemaal tijdens KreaDoe in de Jaarbeurs in Utrecht. Van 31 oktober tot 4 november 2018 (dus ook dit weekend) kun je er terecht voor te gekke activiteiten die de doe-het-zelver in jou wakker maken. Wat er precies te doen is vertellen we je hier.

Rondje nieuwe zaken

Volledig scherm
JEU © indebuurt

Weekend betekent: tijd om een kijkje te nemen bij alle nieuwe zaken die Utrecht er in oktober bij kreeg. Geen idee waar je moet zijn? We hebben een handig overzichtje voor je gemaakt.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht