Volledig scherm
Dick Bruna krijgt na Utrecht ook een eigen straat in Nijmegen. © anp

Dick Bruna krijgt eigen straat in Nijmegen; geen nieuwe plannen voor Utrecht

De bedenker van nijntje, de Utrechter Dick Bruna, krijgt een eigen straat in Nijmegen. Utrecht was vooralsnog de enige stad die een straat naar Bruna vernoemde.

In 2011, toen Bruna stopte met schrijven, kreeg de bedenker van het wereldberoemde konijntje zijn eigen Dick Brunasingel in de wijk Leidsche Rijn. Maar liefhebbers van Bruna vonden dat niet genoeg, zo bleek uit een poll die het AD publiceerde. Maar liefst 87 procent van de stemmers vond toen dat Bruna in Utrecht meer verdiende dan alleen een singel.

De gemeente liet toen weten het een sympathiek idee te vinden om Bruna meer dan alleen een singel te 'geven'. Toch was het vlak na zijn dood volgens een gemeentewoordvoerder te vroeg om het daar over te hebben. En daar is nog weinig aan veranderd. De gemeente laat nu weten nog steeds geen concrete plannen te hebben om nog iets naar Bruna te vernoemen. Wel is er inmiddels al een nijntje-pleintje. 

De Domstad is nu niet meer de enige plaats die hem eert door middel van een straatnaam. Nijmegen heeft besloten de overleden schrijver een eigen straat te geven in een nieuwbouwwijk waar meerdere schrijvers een eigen straatnaam hebben. De Dickbrunastraat moet komen op de plek waar ook een basisschool komt te staan. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht