Reeën in de sneeuw.
Volledig scherm
Reeën in de sneeuw. © Adriaan’s Reewild Fotografie

Dierenbelangenorganisaties stappen naar de rechter vanwege afschot Utrechtse reeën

Dierenbelangenorganisaties Animals Rights en Fauna4Life stappen naar de rechter om het afschot van Utrechtse reeën te voorkomen. De provincie gaf vorig jaar toestemming om het hele jaar in de hele provincie reeën af te schieten, vooral voor de verkeersveiligheid. Maar volgens de organisaties zijn er alternatieve maatregelen mogelijk.

 1. Alsof een stukje van je kinderlijke ziel afsterft: fans van Pokémon treuren om einde Ash en Pikachu
  PREMIUM
  Pokémonbeurs

  Alsof een stukje van je kinderlij­ke ziel afsterft: fans van Pokémon treuren om einde Ash en Pikachu

  ,,Pikachu, bliksemstraal nu!” Of: ,,Om de wereld voor verder verval te behoeden!” Het zijn kreten die al jarenlang door de woonkamer van Nederlandse gezinnen schallen. Na ruim een kwart eeuw neemt Pokémon deze week op grootse wijze afscheid van zijn bekendste mascottes Ash en Pikachu. Op de grootste Pokémonbeurs van het land is het verdriet voelbaar. ,,Ik ga zo hard huilen bij de laatste aflevering.”
 2. Boswachter Luc zorgde wekenlang voor opgejaagd reetje, maar toen sloeg noodlot toe
  PREMIUM

  Boswachter Luc zorgde wekenlang voor opgejaagd reetje, maar toen sloeg noodlot toe

  Het heeft even geduurd voor hij de foto’s die nu in de prijzen zijn gevallen kon bekijken. Toen er vorig jaar plotseling een ree opdook achter zijn huis langs het spoor in Utrecht, bekommerde boswachter Luc Hoogenstein (50) zich meteen om haar. Drie weken lang paste hij op het angstige diertje, en samen met de gemeente Utrecht bedacht hij een reddingsplan. Het leek allemaal goed te komen. Tot het misging.

In samenwerking met indebuurt Utrecht