Volledig scherm
Foto ter illustratie.

Dierenpension Zeist in Austerlitz weer open na schimmeluitbraak

Het Dierentehuis Zeist in Austerlitz heeft de deuren weer geopend voor honden en katten. Het asiel en pension werd begin september getroffen door de uitbraak van een besmettelijke schimmel die lastig te bestrijden was. Het ging om een bepaalde vorm van een ringworm, die was gevonden bij enkele kittens in het kattenverblijf. De schimmel is nu bestreden.

Vooralsnog draait het pension en het asiel nog niet voor de volle 100 procent. Op de website wordt vermeld dat op beperkte schaal weer pensionhonden en honden voor de dagopvang worden toegelaten. De ruimtes waar deze honden worden opgevangen, zijn volgens het Dierentehuis Zeist uitgebreid gecontroleerd en schimmelvrij bevonden.

Bij het kattenverblijf zijn enkele katten door de dierenarts vrijgegeven voor plaatsing in een nieuw huis.

Dierentehuis Zeist is ruim een maand gesloten geweest vanwege de vondst van de schimmel. Medewerkers moesten de klok rond werken om de schimmelinfectie onder controle te krijgen door verblijven te ontsmetten en dieren te behandelen. Al die tijd konden geen dieren worden ondergebracht in het pension en konden geen asieldieren worden aangebracht.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht