Een jongeman stapte gisteren voor het oog van wijkagent Lourens Roseboom achter het stuur van een auto en reed weg.
Volledig scherm
Een jongeman stapte gisteren voor het oog van wijkagent Lourens Roseboom achter het stuur van een auto en reed weg. © ANP

‘Dikke prent’ voor op heterdaad betrapte joyrider in Rivierenwijk

Een ‘jongeman’ zonder rijbewijs stapte gisteren aan het einde van de middag in Rivierenwijk, voor de neus van wijkagent Lourens Roseboom, achter het stuur van een auto. In Hoograven hield Roseboom de jongen staande, die vervolgens de auto parkeerde en te voet op de vlucht sloeg. „Dikke prent! Zonde en niet nodig!”

Quote

Dat is wel bluf, maar niet zo slim

Wijkagent Roseboom over de actie van de jongeman

Roseboom wil het signalement van de jongen liever niet vertellen en ook zijn leeftijd houdt hij voor zich. Het gaat in ieder geval om een ‘jongeman’ die hij niet oud genoeg schatte voor een rijbewijs. Roseboom kwam hem tegen in Rivierenwijk, waar de jongen ‘geschrokken’ reageerde toen hij het dienstvoertuig van de wijkagent zag. In zijn omgeving stond een draaiende motor. „Gezien de leeftijdinschatting, het voertuig en zijn reactie had ik het vermoeden dat hij het voertuig wilde besturen, maar dat hij schrok toen hij mij zag omdat hij geen rijbewijs had.”

Om te voorkomen dat hij achter het stuur van de auto zou stappen, maakte Roseboom een praatje met de jongeman. Hij gaf zijn vermoedens aan, maar de jongen ontkende stellig. Tot Rosebooms grote verbazing stapte de jongen kort daarna tóch in het voertuig en reed weg. „Dat is wel bluf, maar niet zo slim.”

In Hoograven probeerde de wijkagent de jongen staande te houden, maar hij parkeerde de auto en zette het op een rennen. Verderop in de wijk lukte het om de jongen te pakken te krijgen en bleek dat zijn vermoedens juist waren geweest. De jongen kreeg een ‘dikke prent’. „Zonde en niet nodig!”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht