Volledig scherm
© ANP

Dinsdagochtend drukke spits verwacht bij Utrecht

UpdateRijkswaterstaat verwacht dinsdag een zware ochtendspits. Stevige buien, een aangekondigd boerenprotest in Den Haag en werkzaamheden op de A12 kunnen ertoe leiden dat de altijd al drukke ochtendspits tot extra reistijd leidt.

Ook de avondspits kan drukker verlopen, omdat de buienkans in de tweede helft van de middag vooral in het zuiden van het land fors toeneemt. Die buien gaan mogelijk vergezeld van onweer en hagel. Rijkswaterstaat wijst erop dat ook de naar huis terugkerende boeren tijdens de avondspits voor extra drukte kunnen zorgen.

Duizenden boeren die morgen op het Malieveld in Den Haag gaan demonstreren voor een beter landbouwbeleid, dreigen het verbod om niet met hun tractoren over de snelweg te rijden, aan hun laars te lappen. Ze mogen met maximaal 75 tractoren richting het Malieveld. Een verkeerschaos dreigt. 

Galecopperbrug

De werkzaamheden aan de Galecopperbrug, ten zuiden van Utrecht, zorgen deze weken sowieso voor oponthoud. Niet alleen verkeer op de A12, maar ook op de A2 en lokale wegen er omheen krijgen vrijwel zeker te maken met omleidingen en lange files. Wegwerkers begonnen donderdagavond met het vervangen van voegen in de brug  over het Amsterdam-Rijnkanaal. De komende zes weken zijn diverse afritten bij de zuidkant van de brug afgesloten voor het verkeer. Ook zijn in oostelijke richting rijstroken dicht.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht