Volledig scherm
PREMIUM
Luc Hoogenstein © Luc Hoogenstein

Dirk (14) wint National Geographic-prijs met bijzondere natuurfoto: ‘Ik heb alleen maar staan springen’

‘Niet normaal blij’ was de 14-jarige Dirk Hoogenstein uit Utrecht toen hij zondag de eerste prijs won bij een fotowedstrijd van National Geographic Junior. Op reis in Engeland bracht hij twee zaagbekken zó in beeld dat zij één dier met twee koppen lijken te vormen. Het leverde hem goud op in de categorie dier. 

Dirk nam de prijswinnende foto in de herfstvakantie in Seahouses, aan de Britse Oostkust. Hij was daar met zijn vader Luc om de boot te pakken naar de Farne Islands, een populaire bestemming onder vogelaars en natuurfotografen. Dat laatste is vader Hoogenstein op freelance basis - vandaar dat zijn zoon al op jonge leeftijd kennismaakte met fotografie. En niet onverdienstelijk ook. Vorig jaar stond de jonge fotograaf voor de vierde keer in de finale van de WWF Photo Award met een foto van een dode jan-van-gent. 

  1. Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfanaten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfana­ten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    In iedere bocht langs de route staan ze. Telefoons en cameraatjes in de aanslag, erachter een gefronst gezicht dat in opperste concentratie het ultieme beeld probeert te schieten. Wie denkt dat het een bijzondere bolide is waar ze op wachten zit er ver naast: het is de eerste, met publiek gevulde Tram 22, ofwel de Uithofijn. Tientallen geïnteresseerden konden vandaag gratis een ritje meerijden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht