Het zogeheten Huisje van Mien, de hovenierswoning aan de Van Zijstweg in Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Het zogeheten Huisje van Mien, de hovenierswoning aan de Van Zijstweg in Utrecht. © AD

Dit bijzondere ‘Huisje van Mien’ is gered van de sloop, nu is er vrees dat het aftakelt: ‘Opknappen die handel’

De vlag ging uit in 2019 toen de historische hovenierswoning aan de Van Zijstweg in Utrecht gered werd van sloop. Daarna werd het stil rond het ‘Huisje van Mien’, zoals de woning uit 1875 wordt genoemd. De vereniging Oud Utrecht slaat alarm over de staat van het onderhoud: ,,Opknappen die handel”, is hun boodschap aan de gemeente Utrecht, die al 25 jaar eigenaar is van het pand.

 1. Gratis reis naar Thailand? ‘Leuk, maar niet tijdens bloemencorso’: jong en oud bouwt in Leersum
  PREMIUM

  Gratis reis naar Thailand? ‘Leuk, maar niet tijdens bloemencor­so’: jong en oud bouwt in Leersum

  Wie denkt aan het bloemencorso van Leersum, denkt wellicht dat het een tijdverdrijf voor oudere mensen is. Maar ook jonge inwoners van het Heuvelrugdorp knutselen fanatiek mee. Gerrit van Doorn (71) is al meer dan vijftig jaar bij het corso betrokken. Niels Roubos is met zijn 16 jaar juist nog een jonkie. Beiden willen nog jaren bouwen, want het corso, dat willen ze niet missen.
 2. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht