Janneke Kreek, initiatiefnemer en mede-eigenaar van Green-UP.
Volledig scherm
PREMIUM
Janneke Kreek, initiatiefnemer en mede-eigenaar van Green-UP. © Angeliek de Jonge

Dit is het grootste duurzame warenhuis van Nederland: een serieus alternatief voor Hema

Morgen (vrijdag) opent in Utrecht het grootste duurzame warenhuis van Nederland. Het doel: een serieus alternatief zijn voor de Hema.

7 reacties

  • Vera statebriga

    11 maanden geleden
    Wij hebben 1974 een diepvrieskist van Bauknecht gekocht (hfl 1.350,00) en die werkt nog steeds 48 jaar lang. Paar jaar geleden Samsung tv (3.300 guldens) gekocht en net na 10 jaar kon Samsung Service 1 onderdeel niet leveren. Dus de dure tv is meegenomen en geen Samsung meer gekocht! Regering lult alleen over duurzaamheid?
  • ANN LIMBOS

    2 jaar geleden
    Dat ze eens beginnen met bijvoorbeeld toestellen opnieuw zo e fabriceren dat ze langer meegaan en kunnen hersteld worden. Vroeger ginger koelkasten en wasmachines jarenlang mee. Nu kunnen ze na een paar jaar niet meer hersteld worden !
  • Dolly J. de Groot

    2 jaar geleden
    Dolly J. de Groot De meeste mensen willen/kunnen niet eens duurdere artikelen kopen. Heb je weinig inkomsten kun je immers maar heel weinig uitgeven. Een afwasborstel met een houten handgreep kost bijvoorbeeld 2,49 euro. Een alternatief van gerecycled plastic van 5,95 euro koop je dan echt niet. Liefs Dolly
  • Anoniem

    2 jaar geleden
    Een moedig positieve onderneming, gericht om deze wereld te verduurzamen. Het zou, met verwijzing naar voorgaande reviews, wel reëel zijn als men zich meer richt op datgene, wat deze ondernemers in Utrecht presenteren i.p.v. hun elders opgedane teleurstelling te delen. Het lijkt mij dat Green-UP een eerlijke prijs en duurzaam product nastreeft, in een tijd waarin verandering van groot belang is. Chapeau voor de moed en het enthousiasme van Kreek, Beckers en betreffende ondernemers. Fred de Reit
  • J. Schottelndreier

    2 jaar geleden
    Heel goed! Spullen geven meer vervuiling dan vervoer en energiecentrales. In de VS zijn er repair shops zodat je niet alles weg hoeft te gooien. Sommige critici zeggen ongefundeerd dat het om winst te doen is. Ik denk: winst voor de kleinkinderen. Of gaan we ze een vergiftigde verarmde verschroeide ondergelopen planeet achterlaten?