Foto ter illustratie: dit zijn buurtvaders uit Kanaleneiland Zuid, afgelopen oud & nieuw. Zij hielden een oogje in het zeil.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie: dit zijn buurtvaders uit Kanaleneiland Zuid, afgelopen oud & nieuw. Zij hielden een oogje in het zeil. © AD

Dit is hoe Utrecht de rust op straat probeert te bewaren: ‘Ik benader de ouders van de harde kern’

In vrijwel alle grote steden in Nederland moest de ME de afgelopen dagen in actie komen om relschoppers in toom te houden, maar in Utrecht bleef het tot dinsdagavond laat relatief rustig. Ook in Kanaleneiland, afgelopen zomer nog het toneel van dagenlange rellen, blijft iedereen kalm. Een aantal buurtbewoners draait er momenteel overuren om de rust te bewaren.

  1. Jesse (21) is ‘aanstichter’ van rellen in Kanaleneiland: ‘Met Snapchat kan ik de hele stad sturen’
    PREMIUM
    interview

    Jesse (21) is ‘aanstich­ter’ van rellen in Kanalenei­land: ‘Met Snapchat kan ik de hele stad sturen’

    De 21-jarige Jesse* ligt in bed te slapen als de politie zijn deur intrapt, hem uit bed trekt en arresteert. Volgens het Openbaar Ministerie is hij een van de aanstichters van de rellen die afgelopen zomer een week lang de stad teisterden. Via zijn Snapchat-account Utrecht Nieuws deelde de Nieuwegeiner een oproep met zijn 40.000 volgers om massaal naar Kanaleneiland te komen. ,,Ik wilde alleen laten zien wat er in de stad speelt.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht