Volledig scherm
Het interieur van de Triodos Bank. © William Hoogteyling

Dit kantoor in Driebergen kun je uit elkaar halen en het valt opnieuw in de prijzen

Het hoofdkantoor van de Triodos Bank in Driebergen is opnieuw in de prijzen gevallen. RAU Architecten en partners hebben voor hun ontwerp vandaag de Gouden Kikker gekregen, de prijs voor het meest duurzame project. Dat gebeurde tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in Assen.

Bij het nieuwbouwproject in Driebergen is op alle vlakken aan hergebruik gedacht. Zo bestaat het gebouw volledig uit hout en is het ‘remontabel’. Dat wil zeggen dat je het uit elkaar kunt halen en zonder problemen zou kunnen verplaatsen of de materialen kunt hergebruiken. 

Duurzaamste ter wereld

Quote

Het winnen van deze award laat zien dat circulair denken steeds meer voet aan de grond krijgt

Thomas Rau

Het hoofdkantoor is qua duurzaamheid wereldwijd de eerste in zijn soort. Naast het materiaalgebruik hielden de architecten ook rekening met het energieverbruik en de klimaatbestendigheid van het gebouw. Daardoor heeft het een minimale CO2-voetafdruk. 

Architect Thomas Rau: ,,Circulair bouwen vraagt om een totaal andere denkwijze. Het winnen van deze award in de Week van Circulaire Economie is een prachtige onderscheiding. Het laat zien dat circulair denken steeds meer voet aan de grond krijgt.” 

Prijzen

Het ontwerp van het gebouw won al eerder prijzen. Zo werd het uitgeroepen tot ‘Kantoorgebouw van het jaar’ in 2019, ‘Meest duurzame project 2019' en ‘Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen 2019'. Internationaal komt het project ook nog in aanmerking voor ‘Building of the Year’, een belangrijke architectenprijs. 

We namen een kijkje bij de opening van het pand van Triodos.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht