Bewoonster Annie en verzorgster Adrie in woonzorgcentrum Mariënstein. Op de achtergrond links een pop met een uniform dat het verzorgend personeel droeg in het verleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoonster Annie en verzorgster Adrie in woonzorgcentrum Mariënstein. Op de achtergrond links een pop met een uniform dat het verzorgend personeel droeg in het verleden. © William Hoogteyling

Dit verzorgingshuis gaat terug naar de jaren 60: ‘Een stuk bloot been was taboe in die tijd’

De ras-IJsselsteinse Annie van der Griend-Van Doorn (88) kreeg het rooms-katholieke geloof met de paplepel ingegoten. De cirkel was daarom rond toen ze 16 maanden geleden samen met haar man terechtkwam in het van oorsprong katholieke verzorgingshuis Mariënstein aan de Benschopperstraat in IJsselstein, dat deze maand het 60-jarig bestaan viert.

  1. 500 jaar Vollenhoven: van iconisch landhuis tot wooncomplex voor ‘vitale’ ouderen
    PREMIUM

    500 jaar Vollenho­ven: van iconisch landhuis tot wooncom­plex voor ‘vitale’ ouderen

    Na jaren van graaf- en spitwerk is het eindelijk volbracht: een boek over Vollenhoven, één van de mooiste landgoederen in de provincie Utrecht. Het boek verschijnt op het moment dat de laatste telgen van de familie Van Marwijk Kooy het iconische witte huis op de grens van De Bilt en Zeist verlaten. De nieuwe eigenaren laten de buitenkant intact, maar de binnenkant wordt omgetoverd tot wooncomplex voor kwieke ouderen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht