Volledig scherm
Fedde Legrand opende in november 2018 het hoofdkantoor van VodafoneZiggo met een lasershow en optreden onder het bollendak. © Foto Ruud Voest

Dj onder ‘Bollendak’ was eenmalig: gemeente Utrecht wil geen versterkt geluid meer

PollHet spectaculaire optreden van DJ Fedde Le Grand op het Stationsplein van Utrecht, afgelopen november, blijkt een eenmalige gebeurtenis te zijn geweest. Onder het bollendak mogen in de toekomst geen evenementen zijn waarbij het geluid wordt versterkt.

Dat schrijft het Utrechtse stadsbestuur in een brief aan de gemeenteraad. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat op het stationsplein kiosken zouden komen en een grote ruimte waar evenementen kunnen worden georganiseerd. Dat plan is inmiddels volledig bijgesteld. De kiosken zijn geschrapt en het aantal evenementen teruggeschroefd. 

De uitbater van het plein, Hoog Catharijne-eigenaar Klépierre, mag nu alleen ‘kleinschalige, commerciële’ evenementen organiseren. Daarbij mag geen versterkt geluid worden gebruikt. Dit tot ongenoegen van Klépierre. Het bedrijf stelt dat ‘versterkt geluid essentieel is voor een commerciële exploitatie’ van het plein. 

Poll

Geen grote evenementen met ‘versterkt geluid’ meer op het stationsplein. Jammer?

  • Ja! Het optreden van Fedde le Grand smaakte naar meer (68%)
  • Nee! Eén keer was leuk (32%)
832 stemmen

Wel mag Klépierre drie keer per jaar een groter evenement organiseren dat maximaal tien dagen duurt. Daarnaast mogen op het plein ook kleinschalige niet-commerciële activiteiten komen.

Grote shows, zoals die van Fedde Le Grand, zitten er in de toekomst dan ook niet in. De gemeente stelt dat volgens recent onderzoek naar ‘loopstromen’ er op spitsmomenten beperkt ruimte is voor activiteiten. Utrecht wil dan ook geen evenementen met een ‘substantiële bezoekersstroom’ toestaan op het plein.

Kijk hier nogmaals naar het optreden van de wereldberoemde dj Fedde le Grand op het stationsplein.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht