Volledig scherm
Rijan van Geene was in 2013 een van de Leraren van het Jaar. Premier Mark Rutte feliciteerde haar en de andere winnaars van dat jaar. © ANP

Docenten uit Leersum én Utrecht in strijd om titel Leraar van het Jaar

De Leersumse basisschooljuf Milou den Houdijker én docent Wessel Peeters van de Utrechtse middelbare school X11 zijn genomineerd voor de titel Leraar van het Jaar. In januari is de winnaar bekend.

Milou den Houdijker, juf op de Leersumse basisschool De Hoeksteen, heeft in haar categorie (primair onderwijs) geduchte concurrentie. Twee van haar zes concurrenten voor de prestigieuze titel zijn de oprichters van actiegroep PO in Actie, Thijs Roovers en Jan van de Ven. Wessel Peeters, docent op de school voor vmbo en havo X11 aan de Vondellaan in Utrecht, doet mee in de categorie voortgezet onderwijs. Hij moet afrekenen met zeven andere concurrenten.

Jaarbeurs

Houdijker en Peeters zijn overgebleven uit een grote groep van achthonderd aanmeldingen. Uiteindelijk blijven per sector drie finalisten over die op 26 januari met elkaar in de Jaarbeurs de strijd aangaan. 

De Leraar van het Jaarverkiezing bestaat sinds 1999. Leerlingen, ouders, schoolleiders en collega-leerkrachten kunnen elk jaar hun favoriete leraar voordragen. De vier Leraren van het Jaar (primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo) zijn dan een jaar lang het gezicht van de beroepsgroep en ambassadeur binnen hun sector. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht