Dode bij woningbrand in centrum van Utrecht

videoBij een woningbrand aan de Brandstraat in Utrecht is vannacht een dode gevallen. Tijdens bluswerkzaamheden ontdekten brandweerlieden een overleden man in de woning in de binnenstad.

De brand brak even na vier uur vanmorgen uit. Al snel schoten aan zowel de voor- als achterzijde vlammen uit de benedenwoning en sprongen ook de ramen. Omdat de brandweer snel arriveerde kon voorkomen worden dat het vuur oversloeg naar andere woningen in het blok. 

Niet meer te voorkomen was dat de getroffen woning volledig uitbrandde, ondanks dat de brandweer uitrukte met drie auto’s om het vuur te bestrijden. Brandweerlieden troffen na het bluswerk in de woning de overleden man aan. 

Zwartgeblakerd

Volledig scherm
De brandweer doorzoekt de woning © Koen Laureij

De buitenmuur aan de voorkant van de woning is zwartgeblakerd door het vuur, zien ook buurtbewoners die voordat zij naar hun werk gaan nog even kijken naar de ravage. Een buurtbewoonster werd wakker door het vuur: ,,verschrikkelijk”, reageert zij op de dood van de man. 

Verschillende buren moesten tijdens de bluswerkzaamheden hun eigen woning verlaten. Na controle in de woningen door brandweerlieden konden zij terugkeren naar huis. In de straat hebben zij nu hun ramen wagenwijd openstaan, om te luchten.

Momenteel bewaken agenten de woning, totdat collega's van de forensische opsporing onderzoek gaan doen in het pand. Zij proberen ondanks de zware beschadigingen te achterhalen wat de oorzaak van de brand is geweest. De straat is gedeeltelijk afgezet. 

Volledig scherm
Bij een woningbrand op de Brandstraat in Utrecht is vanmorgen vroeg een persoon om het leven gekomen © Koen Laureij

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht