Dode en twee gewonden na botsing tram en camper in Utrecht

Weg der Verenigde NatiesBij een botsing tussen een tram en een camper op de kruising van de Weg der Verenigde Naties en de Overste den Oudenlaan in Utrecht is vanochtend een man overleden. Twee anderen raakten gewond. Dat bevestigt de politie.

Volledig scherm
Door de harde klap werd de volledige voorkant van de camper eraf geslagen © GinoPress B.V.

De hulpdiensten kwamen met veel materiaal ter plaatse en probeerden het inmiddels overleden slachtoffer, de bestuurder van de camper, nog te reanimeren.  Volgens Belgische media zou het gaan om een 41-jarige man uit het Belgische Limburg. Een vrouw en een kind werden ook uit de camper geslingerd. De vrouw werd tientallen meters van de camper zwaargewond aangetroffen. Zij werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels is duidelijk dat de vrouw haar been heeft gebroken en dat het kind 'slechts’ wat schaafwonden heeft opgelopen.

Zowel de camper, die een Belgisch kenteken heeft, als de tram kwamen uit de richting van het centrum van de stad. De bestuurder van de camper wilde links de Overste den Oudenlaan inslaan, maar werd toen vol geraakt door de aankomende tram. Door de harde klap werd de volledige voorkant van de camper eraf geslagen. De volledige inhoud van het voertuig, waaronder matrassen, knuffels en kussens, ligt over het wegdek bezaaid. Naast de tram op het spoor ligt een van de wielen van de camper. 

,,Het moest hier helaas een keer fout gaan,” zegt Theo de Waal, die niet ver van de plek waar het ongeluk gebeurde woont. ,,Ik zie dagelijks dat auto's hier proberen te keren. Vaak gaat het maar net goed. Het is niet voor niks dat er een bord staat.” Via dat bord worden weggebruikers gewaarschuwd niet om te keren via de trambaan. ,,Maar als je navigatiesysteem zegt dat je links af moet slaan, wat doe je dan? Het is vreselijk dat het nu zo is mis gegaan.”

Quote

Het moest hier helaas een keer fout gaan

Theo de Waal, Omwonende

In de tram zaten ongeveer twintig passagiers. Zij zijn door de hulpdiensten uit de tram gehaald. Het is nog niet bekend of er ook inzittenden van de tram gewond zijn geraakt. De politie is nog op zoek naar getuigen van het ongeval. Een speciaal team van de politie dat is gespecialiseerd in onderzoek naar verkeersongevallen doet uitgebreid onderzoek naar het ongeluk. 

Het ongeval heeft voor grote verkeersopstoppingen in de stad gezorgd. Inmiddels rijden er weer trams op het traject tussen Utrecht Centraal en Nieuwegein.

Volledig scherm
De tram en camper reden in dezelfde richting © FotoAD

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht