Dode vrouw in binnenstad Culemborg is om het leven gebracht

UpdateDe vrouw die vanmorgen dood werd aangetroffen in een appartement in de Herenstraat in Culemborg, is door geweld om het leven gekomen. De politie meldt dat de 31-jarige man uit Culemborg die ’s nachts aanwijzingen had gegeven waar de vrouw te vinden was, is aangehouden. 

De politie deed vandaag uitgebreid onderzoek in de Herenstraat. Om het huis stonden de gehele dag zwarte schermen en  een mobiele onderzoeksunit. Forensische rechercheurs in witte pakken brachten de situatie binnen nauwkeurig in kaart.

Het lichaam werd vannacht, even over half twee gevonden. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht. De identiteit van de overledene is nog niet bekendgemaakt.

Het huis is in de oude binnenstad van Culemborg is opgedeeld in twee appartementen. In de bovenste woning wonen een man en een vrouw. Het stel huurt het appartement. Volgens een buurtbewoonster is de man aangehouden. Ze zag hoe de politie hem geboeid afvoerde. De eigenaar van de woning zegt dat hij heeft gehoord dat er vannacht een heftige ruzie was. Meer weet hij niet, zegt hij telefonisch.   

Gestommel

Buurtbewoners zijn erg geschrokken. Een buurman die in een naastgelegen appartement woont, zegt rond 02.00 uur wakker te zijn geworden van gestommel bij de buren. ,,Het klonk alsof er stoelen vielen. Daarna ben ik in slaap gevallen. Maar of het er mee te maken heeft, weet ik niet.’’ Het is best schrikken, zegt hij naast de zwarte schermen en de onderzoeksunit van de politie. ,,Dit maak je niet elke dag mee.

De buurtbewoonster die ’s nachts zag hoe de verdachte werd afgevoerd, zegt dat de man opviel door vriendelijkheid. ,,Jonge bewoners in de straat zijn vaak met zichzelf bezig. Hij zegt altijd aardig gedag. Ik heb hem een keer mijn auto uitgeleend om een bank te vervoeren.’’ Ze weet niet wat zich er binnen heeft afgespeeld en hoopt dat de arrestatie een vergissing is. 

Een overbuurman werd wakker van de politie in de straat. Ook hij weet niet wat er in de woning is gebeurd. ,,Er zijn hier veel huizen opgedeeld in appartementen. Onder de bewoners is veel verloop.’’

De politie vond vanochtend in Culemborg een lichaam in de Herenstraat.
Volledig scherm
De politie vond vanochtend in Culemborg een lichaam in de Herenstraat. © William Hoogteyling
De politie doet onderzoek bij de woning.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek bij de woning. © AD

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht