Een beademingsapparaat op een intensive care kamer.
Volledig scherm
Een beademingsapparaat op een intensive care kamer. © ANP

Dodental door corona loopt verder op in zwaar getroffen IJsselstein

De corona-epidemie slaat hard toe in IJsselstein. Met inmiddels zestien door het virus overleden inwoners, is de stad een van de zwaarst getroffen plekken in de provincie.

Opnieuw moest burgemeester Patrick van Domburg vandaag melden dat drie inwoners afgelopen dagen zijn komen te overlijden. ,,Bedroefd kennisgenomen van alweer drie IJsselsteiners die afgelopen twee dagen zijn overleden”, stelt hij via sociale media.

Utrecht stad

Het aantal doden in de hele provincie Utrecht sinds het uitbreken van corona is inmiddels opgelopen tot meer dan 65. Dit aantal is gebaseerd op openbaar gemaakte sterfgevallen. Niet iedere burgemeester of gemeente communiceert deze aantallen.

In de stad Utrecht zijn zeker 20 mensen om het leven gekomen die besmet waren, liet burgemeester Van Zanen vorige week donderdag weten. Verder tellen Vijfheerenlanden (13 overleden inwoners) en Lopik (3) naar verhouding veel slachtoffers. In Rhenen, Renswoude en Woudenberg zijn nog geen doden door corona te betreuren. 

In heel Nederland gaat het om 2101 dodelijke slachtoffers, 234 meer dan maandag. De helft van de opgenomen patiënten is 70 jaar of ouder, bij de overleden patiënten was de helft 81 jaar of ouder.

Ziekenhuizen

In totaal zijn 1528 mensen in de provincie Utrecht opgenomen (geweest) in ziekenhuizen. In de Utrechtse ziekenhuizen liggen dinsdag nog 253 mensen, waarvan 105 op de Intensive Care. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht