Volledig scherm
Mea Strijker en Jantje Paasman in de weggeefkraamkamer. © Jeroen Jumelet

‘Domme inbreker’ probeert slag te slaan in weggeefwinkel

Een inbreker heeft in Zeist een wel heel opmerkelijk doelwit gekozen om zijn werk te doen, namelijk: de weggeefwinkel. ,,Hij had ook gewoon tijdens de openingstijden langs kunnen komen’’, zegt initiatiefnemer van de weggeefwinkel Jantje Paasman.

In een reactie laat Paasman weten dat er ‘ongewenste gasten binnen zijn geweest’. Wanneer er is ingebroken, durft Paasman niet te zeggen. Hij was zaterdag voor het laatst in de winkel en werd vanochtend door een vrijwilliger opgebeld met de mededeling dat er was ingebroken. ,,Bijna alle deuren zijn opengebroken en ze hebben alles overhoop gegooid, maar ze hebben niks meegenomen. We hebben ook helemaal geen geld in de winkel liggen, want alles is gratis natuurlijk.’’

Dom

Alleen een grote tv was bijna meegenomen. ,,Maar daar zat een defectsticker op. Waarschijnlijk zagen ze dat halverwege pas, want de tv stond bij de deur’’, aldus Paasman, die er met zijn hoofd niet bij kan dat de inbrekers het hadden voorzien op een weggeefwinkel. ,,Ze kunnen hier tijdens de openingstijden gewoon binnenkomen en gratis spullen meenemen. Heel dom.’’

Quote

Ze kunnen hier tijdens de openingstijden gewoon binnenkomen en gratis spullen meenemen. Heel dom

Jantje Paasman

Vrijwilligers ruimen de winkel weer op, zodat deze morgen gewoon weer open kan. ,,Dat is het mooie, zo’n weggeefwinkel verbindt. We gaan er morgen gewoon weer een mooie weggeefdag van maken’’, besluit Paasman positief.

De Weggeefwinkel Zeist aan de Laan van Vollenhove is een winkel waar, zoals de naam al doet vermoeden, alles gratis is. Van kleding tot servies en van elektronica tot boeken is alles voor helemaal noppes af te halen. Ook is de Weggeefwinkel Zeist onlangs genomineerd door Nederland CO2 Neutraal voor ‘het duurzaamste bedrijf van Nederland’.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht