Volledig scherm
© ANP XTRA

Domtoren en stadstheater DE KOM kleuren rood voor gehandicaptensport

De Domtoren in Utrecht en stadstheater DE KOM in Nieuwegein kleuren komende vrijdagavond 20 juli vlak voor 22.00 uur helemaal rood. Net als zeventig andere iconische gebouwen in de wereld sluiten de twee hiermee aan bij de actie Light Up For Inclusion van Special Olympics. 

Volledig scherm
Stadstheater DE KOM in Nieuwegein © Ruud Voest

Special Olympics pleit voor samen sporten, sporters met en zonder handicap. De Domtoren en DE KOM zijn de enige twee gebouwen in de provincie Utrecht die met deze wereldwijde actie meedoen.

Special Olympics viert dit weekend haar vijftigjarige bestaan en vraagt met het rood kleuren van gebouwen en andere bekende herkenningspunten gedurende de donkere avond en nacht aandacht voor de gehandicaptensport. De organisatie wil zorgen dat in de gehandicaptensport belemmeringen vanwege leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond of sociale positie weggenomen worden.

Wereldwijd

De Domtoren en DE KOM in Nieuwegein scharen zich in het rijtje van iconische gebouwen wereldwijd die ook op vrijdagavond rood kleuren, zoals de London Eye, Niagarawatervallen, de Bosporusbrug in Istanbul en USA’s Empire State Building kleuren rood. ,,We timmeren hard aan de weg en zijn blij dat de Dom en DE KOM gehoor geven aan onze actie’’, zegt woordvoerder Rachel Richardson van Special Olympics. ,,We doen het voor het eerst en hopen op een jaarlijkse traditie. We willen zoveel mogelijk bekendheid van de gehandicaptensport. Het samen sporten tussen sporters met of zonder handicap krijgt de komende tijd onze aandacht.’’

Quote

We doen het voor het eerst en hopen op een jaarlijkse traditie

Rachel Richardson, Special Olympics

De gemeente Nieuwegein doet mee, omdat het twee keer per jaar al een evenement met Special Olympics organiseert rond gehandicaptensport binnen de gemeente. Het gemeentelijke sport- en beweegprogramma SportID houdt in de week van 1 tot en met 5 augustus een rolstoelbasketbaltoernooi. ,,DE KOM in Nieuwegein is er voor iedereen die zijn of haar dromen waar wil maken. Daarom steunen wij Special Olympics en licht ons gebouw op 20 juli rood op’’, aldus directeur van DE KOM Ariane Kop.

Rond 22.00 uur vrijdagavond gaat het rode licht op de twee gebouwen aan en blijft branden gedurende de donkere avond en nacht.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Utrecht en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht