Op de A2 bij Breukelen vielen een week geleden drie doden bij een aanrijding. Ook raakte een persoon gewond.
Volledig scherm
Op de A2 bij Breukelen vielen een week geleden drie doden bij een aanrijding. Ook raakte een persoon gewond. © ANP

Donaties voor veroorzaker dodelijk ongeval A2 stromen binnen

Honderden donaties zijn al gedaan, naar aanleiding van het dramatische ongeval op de A2 bij Breukelen vorige week. Vrienden van de 38-jarige man uit Vianen die het ongeval veroorzaakte, zetten de inzamelingsactie online op. 

Vorige week donderdagmiddag kwam bij de frontale aanrijding ook een echtpaar uit Bergen aan Zee om het leven. Inmiddels staat de teller precies een week na het ongeval op ruim 8500 euro. Al binnen vier uur was genoeg geld (2800 euro) opgehaald voor een waterput in Marokko, ter nagedachtenis aan de omgekomen man. 

In overleg met de ouders van het slachtoffer wordt bepaald waar nog meer waterputten komen van het ingezamelde geld. De actie loopt nog tot eind dit jaar.

Onderzoek

De uitvaart van de man heeft gisteren plaatsgevonden. Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval is nog in volle gang en kan nog wel enkele weken duren, laat een politiewoordvoerder weten. 

De man uit Vianen reed met zijn auto door nog onbekende oorzaak door de middenberm, op een plek waar geen vangrail is. In tegenovergestelde richting ramde hij op de snelweg van Utrecht richting Amsterdam frontaal een tegenligger.

Bekijk hieronder een reportage van vorige week donderdag over het incident op de A2.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht