Volledig scherm
Leon de Kogel in betere tijden: na het tekenen van zijn contract bij het Spaanse UE Cornella. © UE Cornella

Doneeractie: razendsnel 11.000 euro binnen voor oud-FC Utrechter De Kogel

De actie om geld op te halen voor oud-Utrechtspeler Leon de Kogel is een doorslaand succes. Amper drie dagen na het online opzetten van de doneeractie is al ruim 11.000 euro binnengehaald, terwijl de actie nog een maand loopt.

Met ruim 730 donaties en ruim 11.000 euro gedoneerd, overtreft de actie de stoutste verwachtingen van Carolien van Meel. Deze Woerdense supporter van FC Utrecht zette de actie op, nadat zij hoorde over het zware revalidatietraject waarin De Kogel zit na een ernstig ongeluk in Spanje. De Kogel verkeert sinds het ongeval in geldnood, omdat zijn Spaanse club UE Carnellà geen salaris meer uitkeert en de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker van het ongeval zwijgt in alle toonaarden.

Geroerd

De voetballer zelf is geroerd door de actie die voor hem is opgezet. Niet alleen supporters van Utrecht geven geld. Ook fans uit Deventer waar hij uitkwam voor de lokale trots Go Ahead Eagles en supporters van Ajax en Feyenoord doneren voor De Kogel en wensen hem beterschap. De donaties van vooral tussen de 10 en 30 euro stromen onophoudelijk binnen.

Van Meel heeft de actie opgezet uit medeleven en hoopt nog veel meer geld binnen te halen door een benefietwedstrijd van FC Utrecht en donaties vanuit de spelersgroep.   

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht