Jannica van Barneveld uit Veenendaal.
Volledig scherm
Jannica van Barneveld uit Veenendaal. © foto: Facebook/Gor Khatchikyan

‘Donorlever gevonden voor zieke jonge moeder uit Veenendaal’

De doodzieke Jannica van Barneveld (29) uit Veenendaal lijkt gered: zondagmiddag is voor haar een donorlever gevonden. Dat meldt de Wageningse artiest Rogier Pelgrim op Facebook.

Gisteravond begonnen artsen in het Erasmus Medisch Centrum met de operatie. Die duurde de hele nacht en is goed verlopen, maar er is nog een lange weg te gaan, schrijft Pelgrim. ,,De artsen zijn hoopvol. De komende dagen zijn cruciaal.’’

Pelgrim deed afgelopen weekeinde namens vrienden en familie een oproep aan naasten van uitzichtloze patiënten op de intensive care: of zij de organen van hun dierbare na overlijden willen donoren? De oproep werd overgenomen door ic-arts Gor Khatchikyan uit Utrecht. Ook hij is nu dankbaar. 'Als het de goede kant op blijft gaan, mag ze vandaag van de beademing af', stelt hij op Facebook.

'De familie van de donor mag hopelijk ook troost vinden in hun verdriet dat een ander leven gered is. Veel sterkte in jullie verlies!' Khatchikyan denkt dat de kwestie de discussie over de noodzaak van donoren opnieuw op gang heeft gebracht. Hij denkt dat de strijd van de zangeres ook anderen die een orgaan nodig hebben, heeft gered. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht