Volledig scherm
De ravage na de aanrijding op de A2. © Koen Laureij

Doodrijder A2 krijgt in hoger
beroep hogere straf

De man die in december 2015 met enorm hoge snelheid op de A2 bij Maarssen een dodelijk ongeluk veroorzaakte, heeft in hoger beroep een hogere celstraf gekregen. De rechtbank in Utrecht legde hem vorig jaar drie jaar cel op, het gerechtshof in Arnhem bepaalde vandaag dat hij vier jaar de cel in moet.

Het gerechtshof vindt het feit dat de 48-jarige Amsterdammer Neil van der L. groot leed aanrichtte bij de familie van het dodelijke slachtoffer Ricardo van Jaarsveld, zwaarder wegen dan de rechtbank in Utrecht deed en gaf hem een jaar extra straf.

Van Jaarsveld (42) was met zijn partner, zijn drie kinderen, zijn ex-vrouw en haar partner op weg naar een dagje Beekse Bergen toen zijn auto van achteren werd aangereden door Van der L. Die reed grotendeels over de vluchtstrook en haalde daarbij snelheden van 237 kilometer per uur.

Van Jaarsveld overleefde de klap niet, twee van zijn drie kinderen raakten blijvend gehandicapt. Van Jaarsveld groeide op in Boskoop, waar zijn vader Louis nog altijd woont. De familie heeft afgesproken niet meer te reageren op de zaak. ,,We willen nu rust”, zegt Louis van Jaarsveld. 

Neil van der L. kreeg behalve de celstraf ook een rij-ontzegging voor 5,5 jaar. 

Schrijf je in voor onze nieuwe dagelijkse nieuwsbrief.

‘Wil jij als eerste op de hoogte zijn van breaking news uit de regio Utrecht? Zet dan je pushnotificatie aan! 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht