Volledig scherm
© AD

Doodzieke Emma mag ingezameld geld niet gebruiken voor behandeling

De zieke Emma Post mag de 55.000 euro die ze via een crowdfundingsactie heeft opgehaald, niet gebruiken voor een behandeling in een Belgisch ziekenhuis. Dat heeft de rechtbank in Den Haag besloten.

Post was samen met haar toenmalige vriend de inzamelingsactie begonnen om haar begrafenis te betalen. Emma is ongeneeslijk ziek en vreesde dat er niet genoeg geld was voor een mooie uitvaart, omdat ze zich daarvoor niet kon verzekeren. Het geld wordt beheerd door een stichting: stichting Last Post.

Die wilde niet dat de ongeneeslijke zieke Utrechtse het geld ook zou gebruiken voor een behandeling in België. Post stapte om deze reden naar de rechter. Die vindt nu dat de 55.000 euro niet aan Post maar aan de stichting toebehoort.

Die wil het geld alleen gebruiken voor de begrafenis van Emma en die van eventuele lotgenoten.

Proceskosten

Omdat de Utrechtse in het ongelijk is gesteld, zou ze de stichting Last Post ook nog 2.740 euro moeten betalen, zijnde de proceskosten die de stichting heeft gemaakt. De stichting laat echter laten weten dat dat niet hoeft.

Post zegt in een reactie verrast te zijn dat ze op de site van het AD moet lezen dat ze de stichting de 2.740 euro niet hoeft te betalen. ,,Ik vind het raar dat ik dat op de website van de krant moet lezen. Er wordt met mij geen contact gezocht.’’

De stichting ontkent dat en zegt meerdere keren geprobeerd te hebben om met Post in overleg te gaan.

Post blijft erbij dat ze het ingezamelde geld mag gebruiken voor haar behandeling. Ze weet nog niet of ze tegen de uitspraak in beroep gaat. ,,Ik moet de uitspraak eerst nog goed doorlezen. Ik heb daar nog geen tijd voor gehad.’’   

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht

poll

'The Mall' is overbodig in het logo van Hoog Catharijne

'The Mall' is overbodig in het logo van Hoog Catharijne

  • Ja (83%)
  • Nee (17%)
1286 stemmen