Volledig scherm
Begin van het fietspad in Den Dolder dat naast de Fornheselaan loopt. © Google Maps

Door duizendknoop vertraagde aanleg snelfietsroute Den Dolder nu toch van start

Met een flinke vertraging start de gemeente Zeist op 3 februari met het verbreden van het fietspad langs de Fornheselaan in Den Dolder. Het aantreffen van de Japanse Duizendknoop gooide vorig jaar zomer flink roet in het eten. De woekerplant moest tot de laatste wortel worden uitgeroeid om toekomstige schade aan het fietspad te voorkomen.

De gemeente Zeist gaat het fietspad langs de Fornheselaan verbreden als onderdeel van de snelfietsroute tussen Utrecht en Soest en Amersfoort. Daarvoor zijn inmiddels al enkele bomen gekapt.

Het gaat om het fietspad langs het spoor ten noorden van de voormalige vliegbasis Soesterberg. Het pad is nu erg smal waardoor het niet mogelijk is om stevig door te fietsen. De duizendknoop moest worden verwijderd omdat de plant niet alleen enorm woekert, maar ook erg sterk is. De wortels kunnen het wegdek en de leidingen ernstig beschadigen.

De werkzaamheden zullen ongeveer twee maanden in beslag nemen. Fietsers worden gedurende de werkzaamheden omgeleid via de Fornheselaan, parallel aan het fietspad gelegen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht