De politie toonde in oktober vorig jaar deze foto van twee leden van de bloedprikbende. Het is niet zeker of deze twee personen ook daadwerkelijk zijn aangehouden.
Volledig scherm
De politie toonde in oktober vorig jaar deze foto van twee leden van de bloedprikbende. Het is niet zeker of deze twee personen ook daadwerkelijk zijn aangehouden. © Politie

Doorbraak in geruchtmakende zaak bloedprikbende: Utrechter (22) aangehouden

Een 22-jarige man uit Utrecht is aangehouden in verband met zeven bloedprik-babbeltrucs die in oktober vorig jaar in Utrecht, Eindhoven en Ouderkerk aan de Amstel zijn gepleegd. Ook een 21-jarige vrouw uit Ede is gearresteerd. De politie sluit niet uit dat snel nog meer aanhoudingen volgen.

Bij de geruchtmakende babbeltrucs deden de daders zich voor als medewerkers van de thuiszorg. Zij belden aan bij kwetsbare ouderen met het verhaal dat zij bloed kwamen prikken, maar bestolen ze in werkelijkheid van contant geld en pinpassen. De misdrijven maakten veel los in Utrecht.

Groot onderzoek

Naar aanleiding van de babbeltrucs startte de recherche van Utrecht en Eindhoven samen met politie Diemen Ouder-Amstel een groot onderzoek. Omdat een aantal verdachten op beeld was vastgelegd, konden zij uiteindelijk geïdentificeerd worden. De eerste twee verdachten zijn gisteren en vandaag afzonderlijk van elkaar aangehouden.

De twee worden woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het onderzoek gaat verder en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bekijk hieronder onze populairste video's.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht