De N401 bij Kockengen
Volledig scherm
De N401 bij Kockengen © Marnix Schmidt

Doorgaande route richting A2 gaat een week lang op slot

De provinciale weg N401 tussen Kockengen en Kamerik moet op slot voor een grote opknapbeurt. Om de Joostendammerbrug op te kunnen knappen, is deze maand een week lang geen doorgaand verkeer mogelijk op de doorgaande route van en naar de A2 richting Amsterdam en Utrecht.

De weg gaat dicht tussen de rotonde met de Ingenieur Enschedeweg (N401, Kamerik) en de rotonde richting Portengen, omdat alleen bij volledige afsluiting het beoogde groot onderhoud uitgevoerd kan worden. Het werk vindt tussen maandagochtend 20 mei 06.00 uur en vrijdagmiddag 24 mei 15.00 uur plaats. Asfaltvervanging is nodig op de brug zelf en op het wegdeel voor en na de brug. 

Omleiding

Verkeer moet tijdelijk gebruik maken van een omleidingsroute. Weggebruikers kunnen verder doorrijden of juist eerder afslaan (op de A2) om zo de Ingenieur Enschedeweg (N212) te gebruiken. Portengen blijft wel bereikbaar voor bestemmingsverkeer ondanks de afsluiting. Maar passeren van het werkvak rond de Joostendammerbrug (tussen Wagendijk en Bijleveld) is niet mogelijk.  

De provincie Utrecht stelt dat het werk noodzakelijk is om de wegconditie goed en veilig te houden.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht