Volledig scherm
De politie heeft uitvoerig onderzoek gedaan op de plek. © Keistadnieuws

Doorn in diepe rouw door overlijden vader die op weg was naar de avondvierdaagse

Doorn is in diepe rouw door het overlijden van een vader die met zijn kind op weg was naar de avondvierdaagse. De 45-jarige man werd gisteren op de fiets onwel en overleed korte tijd later.

Het ongeval gebeurde gisteravond op de kruising van de Langbroekerweg en de Dorpsstraat in Doorn. Hulpdiensten waaronder een traumahelikopter hebben eerste hulp verleend, waarna het slachtoffer naar een ziekenhuis in Utrecht is vervoerd. Daar is de man overleden. Het kind raakte niet gewond.

In Doorn wordt geschokt gereageerd op het tragische ongeval. ,,Dit is heel erg, zeker omdat hij nog zo jong was”, zegt een vrouw. „Het is verschrikkelijk voor zijn gezin. Zijn vrouw heeft hier een eigen zaak. Ik krijg er kippenvel van als ik er aan denk.”

Hans van der Pas, eigenaar van restaurant Zes, was gisteren snel op de plek van het ongeval. De man was voor zijn zaak gevallen en hard op het asfalt terechtgekomen. „Ik zag al snel dat het er niet goed uitzag. Hij reageerde nauwelijks meer. Er waren direct veel mensen bij en een politieman in burger begon met reanimeren. Later werd dat overgenomen door de ambulancebroeders. Dat duurde aardig lang.”

Avondvierdaagse

Op verzoek van de familie gaat de avondvierdaagse vanavond gewoon door. Ook het defilé van morgenavond gaat zoals gepland door. De wandelaars lopen dan wel langs het huis van de overleden man. „De familie wil geen bijzonderheden”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Burgemeester Frits Naafs is diep geraakt door de tragische dood. Hij heeft contact gehad met de familie. ,,Om de nabestaanden te condoleren en ze hulp aan te bieden. Ik ken de familie. Ze willen niet dat er iets wordt georganiseerd. Ook de dochter wil vanavond gewoon meedoen aan de avondvierdaagse.”

Update 14 juni: De avondvierdaagse in Doorn loopt vanavond langs het huis van de overleden vader. Lees hier het verhaal.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht