De politie deed uitgebreid onderzoek op de Biltsestraatweg
Volledig scherm
De politie deed uitgebreid onderzoek op de Biltsestraatweg © Keistad nieuws

Doorrijder dodelijk ongeluk Utrecht meldt zich, auto gevonden in Den Dolder

UpdateDe bestuurder van de auto die betrokken was bij de dodelijke aanrijding op de Biltsestraatweg in Utrecht, heeft zich gisteravond gemeld bij de politie. Het gaat om een 37-jarige man uit Zeist. Zijn auto heeft de politie vanochtend gevonden in Den Dolder.

Het ongeluk gebeurde zaterdagochtend rond 04.30 uur ter hoogte van Fort de Bilt. Het slachtoffer werd gevonden door getuigen. Toen de ambulance arriveerde, was de  21-jarige vrouw uit Utrecht al overleden aan haar verwondingen. Uit onderzoek blijkt dat ze hoogstwaarschijnlijk als wandelaar is aangereden.

De politie was gisteren de gehele dag op zoek naar de bestuurder die betrokken was bij het ongeval. Het publiek werd opgeroepen uit te kijken naar een zilvergrijze-groene Renault Scénic uit de periode 1999-2003 met schade aan de rechter voorzijde. Een woordvoerder van de politie sluit niet uit dat de man onder druk van alle media aandacht voor het ongeval naar het politiebureau is gekomen

Op aanwijzing van de bestuurder is zijn auto vanochtend gevonden op het industrieterrein Fornheselaan in Den Dolder, 11 kilometer van de plaats van het ongeval. De afdeling Verkeersongevallenanalyse (VOA) heeft de wagen daar onderzocht. Inmiddels is de auto weggesleept van het industrieterrein. 

Later vandaag hoopt de politie meer duidelijkheid te kunnen geven over de toedracht van het ongeval. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht