Volledig scherm
De politie deed uitgebreid onderzoek na het ongeval op de Biltsestraatweg, begin deze maand. © Keistad nieuws

Doorrijder dodelijk ongeval Biltsestraatweg blijft in de cel

De veroorzaker van een dodelijk ongeval op de Biltsestraatweg in Utrecht zit ook komende maand nog in de cel. De onderzoeksrechter heeft het voorarrest van de man verlengd.

Ten minste 30 dagen moet de 37-jarige verdachte uit Zeist nog in de cel blijven, nadat hij in de nacht van vrijdag op zaterdag 9 maart doorreed na de aanrijding. Bij die botsing kwam de Ierse uitwisselingsstudente Aoife O’Connell (21) om het leven

Den Dolder

De verdachte verblijft sinds de dag van het ongeval in voorarrest. Hij meldde zich ruim een halve dag na het ongeval op het politiebureau. Ter hoogte van Fort De Bilt werd de vrouw rond 04.30 uur aangereden, waarna hulp door omstanders niet meer mocht baten. De auto van de man werd op een industrieterrein in Den Dolder gevonden.

De toedracht en omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk. Hiernaar loopt nog onderzoek door de politie. Het Openbaar Ministerie verwijt de man niet alleen het veroorzaken van een dodelijk ongeval, maar ook het doorrijden na een ongeval. Zijn straf kan oplopen tot meerdere jaren cel.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht