De politie deed uitgebreid onderzoek na het dodelijke ongeval op de Biltsestraatweg.
Volledig scherm
De politie deed uitgebreid onderzoek na het dodelijke ongeval op de Biltsestraatweg. © Keistad nieuws

Doorrijder dodelijk ongeval Ierse studente (21) nog in de cel

De 37-jarige man uit Zeist die doorreed na het dodelijke ongeval op de Biltsestraatweg moet deze week voor de onderzoeksrechter verschijnen. Die bepaalt of de man nog langer in voorarrest moet blijven voor het ongeval, waarbij de Ierse uitwisselingsstudente Aoife O’Connell (21) zaterdag 9 maart om het leven kwam.

De verdachte verblijft sinds de dag van het ongeval in voorarrest. Hij meldde zich ruim een halve dag na het ongeval op het politiebureau. Dat deed hij nadat hij in eerste instantie doorreed in de nacht van vrijdag op zaterdag. De politie riep direct op om naar zijn auto uit te kijken.

Gevonden

Ter hoogte van Fort De Bilt werd de vrouw rond 04.30 uur aangereden, waarna hulp door omstanders niet meer mocht baten. De auto van de man werd uiteindelijk op zijn eigen aanwijzing op een industrieterrein in Den Dolder gevonden.

De toedracht en omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk. Hiernaar loopt nog onderzoek door de politie. Het Openbaar Ministerie verwijt de man niet alleen het veroorzaken van een dodelijk ongeval maar ook het doorrijden na een ongeval. Een woordvoerder van het OM benadrukt dat het ‘bijzonder’ is dat de man krap drie weken na het ongeluk nog altijd in voorarrest zit.

Doorrijden

Voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval kan de straf oplopen tot meerdere jaren gevangenisstraf. Doorrijden is niet per definitie strafbaar, omdat mensen bij een ongeluk zó kunnen schrikken dat ze doorrijden. Als iemand zich binnen twaalf uur alsnog meldt, vervalt de strafbaarheid van het doorrijden. Maar de 37-jarige man uit Zeist meldde zich niet binnen die termijn. 

De straffen die opgelegd kunnen worden bij doorrijden variëren van geldboetes tot taakstraffen of een gevangenisstraf van maximaal enkele maanden en het afnemen van het rijbewijs voor langere tijd.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.
  1. ‘Machogedrag islamitische cultuur zorgt voor verkeersproblemen op Utrechtse Kanaalstraat’
    PREMIUM

    ‘Machoge­drag islamiti­sche cultuur zorgt voor verkeers­pro­ble­men op Utrechtse Kanaal­straat’

    De verkeersproblemen rond de Kanaalstraat in de Utrechtse wijk Lombok zijn grotendeels toe te rekenen aan het machogedrag van jonge mannen met een niet-westerse migratieachtergrond. Dat stellen drie wijkexperts in een onderzoek dat in opdracht van de gemeente Utrecht is uitgevoerd. Het college van b en w, dat hiervan op de hoogte is gesteld, benadrukt juist dat óók uit het onderzoek blijkt dat bewoners de verkeersveiligheid in de wijk een ‘kleine voldoende’ geven.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht