Volledig scherm
PREMIUM
Gera Pronk, de eerste dorpsdichter van de Utrechtse Heuvelrug, © William Hoogteyling

Dorpsdichter Gera Pronk wil de Utrechtse Heuvelrug verbinden

Met een actueel gedicht over de financiële malheur mag Gera Pronk zich de eerste dorpsdichter van de Utrechtse Heuvelrug noemen. De komende vier jaar zal ze haar kijk op de zeven dorpskernen in woorden verbeelden. Maar haar ambitie is ook om mensen te verbinden en aansluiting te zoeken met andere kunstvormen.

Gera Pronk (50) uit Driebergen is nog steeds een beetje verbaasd dat ze is uitgekozen uit een lijstje van vijf dichters. Ze droeg het gedicht met de passende titel Het dorp van zes miljoen voor. ,,Ik wist niet hoe de jurering zou zijn en wat ik met de presentatie moest doen. Ik heb de tekst uit mijn hoofd geleerd en vooral geprobeerd goed te articuleren. Ik had één attribuut meegenomen: een letterbak met het woord ‘welkom’ om mijn voordracht iets meer kracht te geven. Het was spannend en ook ontzettend leuk.”

  1. Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren
    PREMIUM

    Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren

    De Wulperhorst in Zeist, het oude woonhuis van pianist Wibi Soerjadi, staat in de steigers. Aggregaten ronken, vrachtwagens rijden af en aan en bouwlieden met zware laarzen aan en helmen op bevolken het reusachtige huis waar eens pianostukken van Mozart en Beethoven klonken. Eind 2020 moet de metamorfose zijn voltooid. Dan is de Wulperhorst omgetoverd tot een statige zorgresidentie met 25 woningen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht