Volledig scherm
Down Under in Nieuwegein. © Freke Remmers

Down Under beste terras van provincie Utrecht

Het terras van Down Under in Nieuwegein is verkozen tot het beste terras van de provincie Utrecht. In de jaarlijkse verkiezing van horecavakblad Misset Horeca komt Down Under op plek 5, de hoogste notering van Utrechtse terrassen.

Volledig scherm
Het uitzicht vanaf het terras in Nieuwegein is niet verkeerd. © Marco Bosmans

In de test bezoekt een jury Nederlandse terrassen die zichzelf aanmelden voor het onderzoek. Na het eerste bezoek aan die vierhonderd terrassen krijgen de beste 125 een tweede bezoek. De juryleden letten op netheid, meubilair, begroeting, bestelling opnemen, uitstraling, het uitserveren, afruimen en afrekenen. De beste honderd krijgen een laatste, aangekondigd bezoek. Daarbij wordt ook met de ondernemer gesproken en een kijkje in de keuken genomen.

Ook Dengh (Utrecht, 24), Van den Brink (Vinkeveen,32), Madonna (Amersfoort, 37), Eemlust (Baarn, 41) The Harbourclub (46), 033 (Bunschoten-Spakenburg, 56), Slangevegt (Breukelen, 70), 't Wapen van Haarzuylen (Haarzuilens, 77), Sabrosa (Soest, 83) en Dorsthuys Demmers (Baarn, 88) staan in de top-100.

  1. Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?

    De maat is vol voor veel Zeistenaren als het gaat om de verkeerschaos in het centrum. Ze demonstreren zaterdag. Ze lopen een tocht door Zeist, die begint bij De Klinker. Ook zal er op een later moment een petitie worden aangeboden aan de gemeente. Aanleiding voor de demonstraties zijn de vele files en omleidingen In het centrum. Een aantal straten zijn afgesloten voor autoverkeer en op meerdere plekken is de rijrichting omgedraaid, waardoor er chaos ontstaan.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht