Volledig scherm
Bij een politiecontrole in De Bilt werden 36 boetes uitgeschreven. © Politie

Drank, drugs en opgevoerde scooters: het regent boetes bij politiecontrole in De Bilt

Bij een politiecontrole in De Bilt zijn gisteren tientallen boetes uitgedeeld vanwege een serie aan overtredingen van passanten. Zes scooterbestuurders moeten hun voertuig naar aanleiding van de controle opnieuw laten keuren.

Bij elkaar deelden agenten binnen de hele gemeente 36 boetes uit aan weggebruikers. Onder meer gebrekkige verlichting, het niet dragen van een gordel, rijden met telefoon in de hand en een verkeerde kentekenplaat voor een aanhangwagen waren aanleiding voor het uitschrijven van een proces-verbaal. 

Constructiesnelheid

Verder werden verschillende banden met daarop nog nauwelijks profiel aangetroffen en reden zes scooters rond die harder konden dan de maximumsnelheid die bepaald werd in de fabriek. Met een zogenaamde WOK (Wacht Op Keuren)-melding op zak moeten deze tweewielers daarom opnieuw gekeurd worden, voordat ze weer gebruikt mogen worden door hun eigenaren.

Een gecontroleerde bestuurder was onder invloed van drank en had ruim drie keer meer op dan toegestaan. Hij moet zich vermoedelijk verantwoorden bij de rechter, omdat zijn rijbewijs niet kon worden ingevorderd, doordat hij al eerder reed met drank op en al een aantekening had hiervoor. Tot slot had een andere gecontroleerde bestuurder drugs gebruikt. Hij raakte zijn rijbewijs wel kwijt.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht