Volledig scherm
© Reinaerde

Dreiging dwangsom van de baan: Reinaerde neemt kindcentrum KidzTower in Nieuwegein over

Zorgorganisatie Reinaerde neemt behandelcentrum KidzTower in Nieuwegein per direct over. De dreiging voor KidzTower van een dwangsom à 2000 euro per week is hiermee van de baan. Het centrum stond al langer onder verscherpt toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, omdat er veel mis was bij het kinderdagcentrum. Met de overname van Reinaerde komt er weer rust bij ouders, medewerkers en cliënten.

Er vallen met de overname geen ontslagen bij KidzTower, en ook wordt de dienstverlening in het huidige gebouw in de wijk Merwestein voortgezet. In KidzTower worden zestig kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking behandeld. Met het voortzetten van KidzTower door Reinaerde vervalt de aanwijzing van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, maar daarmee zijn niet alle problemen voorbij. 

,,Van de 25 aantekeningen van de inspectie zijn er nu nog vier over. Daarmee gaan we aan de slag. KidzTower werkte zelf al de meeste aantekeningen goed weg”, zegt woordvoerder Joost Hamelynck van Reinaerde. Reinaerde gaat nu aan de slag met het verbeteren van de kennis en vaardigheden voor medewerkers, een betere aansturing van het personeel, gaat procedures aanscherpen bij het afhandelen van klachten en zorgt ervoor dat medewerkers genoeg ondersteuning krijgen bij het uitvoeren van hun werk.

Op orde

Onder bestuurder Anne-Jolàn Zuiderman kwam het behandelcentrum in Nieuwegein in grote problemen. Op 10 januari dit jaar kreeg de instelling een aanwijzing van de inspectie, omdat het niet voldeed aan 16 van de 25 onderzochte criteria van verantwoorde jeugdhulp. De organisatie kreeg drie maanden om alles op orde te krijgen. Dat is volgens de inspectie niet gelukt. 

Volgens Reinaerde zelf zijn medewerkers en ouders tevreden met de ontwikkeling dat de zorgorganisatie het roer overneemt en de nodige verbeteringen versneld doorvoert. Het kinderdagcentrum biedt hulp aan kinderen in de leeftijd van 2 tot 16 jaar met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht