Volledig scherm
Een modeshow opent de gratis winkel Dress for Succes. De 'mannequins' showen hun outfit in de etalage van de nieuwe winkel. © © 2008. Jeroen Jumelet, all rights reserved

Dress for Success al enige tijd zonder pand

Dress for Success Utrecht, dat jaarlijks onder meer honderd bijstandsgerechtigden van nette kleding voorziet voor een sollicitatiegesprek, vreest dat ze het einde van het jaar niet gaat halen. De stichting zit al enige tijd zonder pand.

Dat bleek tijdens het vragenuur op het Utrechtse stadhuis waar GroenLinks en PvdA aan wethouder Victor Everhardt (D66) vroegen wat hij voor de stichting kan betekenen. De stichting ontvangt een bijdrage van de gemeente (300 euro per bijstandsgerechtigde, met een maximum van 110 bijstandsgerechtigden).

Positief

Everhardt liet weten ‘positief’ tegenover het particuliere initiatief te staan. Volgens hem heeft de gemeente al meerdere keren bemiddeld tussen in- en externe partners en de stichting om een geschikte locatie te vinden. ,,Maar deze plekken voldeden niet aan de eisen van Dress for Succes zelf.’’

Dress for Succes zat tot enkele maanden geleden aan de Troosterhof in Tuindorp. Daarvoor heeft de stichting enige tijd in Lunetten gezeten en weer daarvoor is ze lange tijd gehuisvest geweest aan De Muinck Keizerlaan in Zuilen. 

Ondanks deze uitgebreide zoektocht is er nog geen perspectief op een nieuwe, geschikte en betaalbare locatie. Op dit moment kan Dress for Success daarom geen mensen helpen. Everhardt beloofde de partijen met Dress for Succes in gesprek te blijven en binnenkort weer een update te geven.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht