Drie auto’s in Utrecht gaan in vlammen op

videoIn Utrecht zijn de afgelopen nacht in branden drie auto’s verloren gegaan, twee andere raakten beschadigd. Bij zeker één brand gaat de politie uit van opzet. 

Aan de Jopie Huismanstraat in Leidsche Rijn stonden omstreeks drie uur twee auto’s in brand. Het vuur kon door de brandweer snel worden geblust. Daarmee werd voorkomen dat de vlammen oversloegen naar het appartementencomplex waar de auto’s vlak voor de deur geparkeerd stonden. De brand is vermoedelijk van de ene auto overgeslagen naar het voertuig dat ernaast stond geparkeerd. 

Twee andere auto’s liepen schade op. Bij de brand kwam veel rook vrij, die enkele appartementen introk. De bewoners van één woning besloten de nacht verder elders door te brengen. Of er sprake is van brandstichting, is niet duidelijk. De politie doet hier vanochtend nader onderzoek naar.

Duitse Audi 

Rond half vijf brandde een auto met Duitse kentekenplaten uit aan de Burgemeester ter Pelkwijklaan, achter het Diakonessenhuis. De politie gaat hier wel uit van brandstichting. De Audi stond niet op een parkeerplaats, maar was aan de andere kant van de weg in de berm gezet. Ook hier had de brandweer de brand snel geblust, maar toen was er van de Audi al niet veel meer over. 

Volledig scherm
Aan de Burgemeester ter Pelkwijklaan brandde een Audi met Duits kenteken uit. © Michiel van Beers

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht