Volledig scherm
Het ongeluk gebeurde op de afrit van de A12 © as media

Veenendaler (24) aangehouden voor rijden onder invloed bij ongeval afrit A12 Veenendaal

UpdateEen 33-jarige vrouw uit Rhenen is zaterdagavond bij een aanrijding op de Rondweg de Klomp op de A12 bij Veenendaal ernstig gewond geraakt. Bij het ongeval waren twee auto's betrokken. De 24-jarige bestuurder van de andere de auto, die uit Veenendaal komt, is aangehouden voor rijden onder invloed.

De 24-jarige verdachte blies op het bureau 730 ug/l, dat is bijna 1.7 promille. Boetes/rijontzeggingen worden doorgaans toegekend vanaf 0,5 promille. Het rijbewijs van de man werd dus ingevorderd. Hij raakte zelf niet gewond. Twee andere inzittenden bleven ook ongedeerd.

De ernstig gewonde vrouw werd met de traumaheli overgebracht naar een ziekenhuis in Utrecht. Zij zat met een man en kind in de auto, die ook gewond raakten. Een mobiel medisch team is per helikopter in de buurt van het ongeval geland. De gewonden zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. 

De weg werd enige tijd afgesloten zodat de hulpdiensten hun werk konden doen. Ook werd onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval door de Verkeersongevallenanalyse van de politie. Vandaag zal de politie het onderzoek voortzetten.

 Volgens omstanders zouden beide voertuigen vanaf de A12 de afrit zijn opgereden. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht