Drie verdachten op heterdaad aangehouden bij serie autobranden in Utrecht

VideoBij diverse autobranden Utrecht heeft de politie vrijdagavond drie verdachten aangehouden. In alle gevallen zagen getuigen dat de verdachten de auto´s in brand staken. In totaal gingen vrijdagavond in de stad drie auto’s in vlammen op.

Volledig scherm
Brand aan Ridderlaan © Michiel van Beers

De eerste auto die in vlammen opging vrijdagavond stond geparkeerd aan de Reitdiepstraat. Daar kreeg de brandweer rond negen uur ‘s avonds een melding van een brandende BMW. Toen de brandweer arriveerde, was de auto eigenlijk al verloren. De brandweer heeft het portier aan de bestuurderskant opengebroken om de brand te kunnen blussen.

De politie sprak een getuige die de brandstichting had zien gebeuren. De getuige meldde ook dat de verdachte in een auto was weggereden. De auto met daarin de bestuurder werd korte tijd later gezien, waarop de bestuurder is aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man uit Nieuwegein. In de auto van de persoon werden vervolgens twee vuurwerkbommen gevonden. 

Volledig scherm
Brand Reitdiepstraat © Michiel van Beers

Op de Ridderlaan in Hoograven ging even later een Peugeot in vlammen op. De brandweer kreeg even na elf uur een melding van de brand. Ook hier was er geen redden meer aan. De brandweer kon nog enkele persoonlijke spullen uit de auto halen, maar kon niet voorkomen dat de auto helemaal verloren ging.

Niet veel later was het raak op de Bevinlaan in Kanaleneiland. Daar stond een Volkswagen Polo in brand. De politie die al ter plaatse was, hield toen al twee verdachten in de gaten in de directe omgeving van de brand. Ze zijn, toen de brandweer nog aan het blussen was, aangehouden. Getuigen hadden gezien dat een van de twee verdachten de brand had aangestoken, en toen achterop een scooter was gesprongen. De politie kon het tweetal, beide 22 jaar oud - aanhouden.

De drie verdachten zitten vast voor verhoor.

Volledig scherm
Brand Bevinlaan © Michiel van Beers

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht