Volledig scherm
Luchtfoto van het nieuwe station Driebergen-Zeist in aanbouw. © Your Captain

Driebergen-Zeist kan bijna onderdoor

Na jarenlange voorbereiding is het dan bijna zover: een nieuwe onderdoorgang voor het verkeer onder het spoor bij station Driebergen-Zeist wordt over een goede week in gebruik genomen. 

Het spoordek (op de foto vanaf rechtsonder naar het midden), vormt ook het dak van de nieuwe tunnelbak naar de A12. Die snelweg is op de foto aan de horizon te zien. 

Straks (vanaf woensdag 29 augustus) rijden treinen over de betonconstructie en auto’s er onderdoor. Dan behoort het (soms lange) wachten voor de spoorbomen definitief tot het verleden. 

Het ronde plein links op de foto, vlak onder de spoortunnel, is het vernieuwde busstation. Links van het busstation loopt de provinciale weg van Zeist naar Driebergen. Rechtsboven van de spoortunnel (het gebouw met de ronde hoeken) is de nieuwe parkeergarage waar ongeveer 600 plaatsen zijn. 

Het hele stationsgebied wordt nog tot 2021 onder handen genomen.  Het nieuwe station moet zoveel mogelijk energieneutraal worden. Daarom worden de perronkappen voorzien van zonnepanelen. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht