Volledig scherm
© ANP

Driekwart inwoners Utrecht: Te veel herrie in de stad

Driekwart van de inwoners van Utrecht vindt dat er te veel en te vaak herrie is in de stad. Dat is gebleken uit een onderzoek dat de gemeente jaarlijks laat doen. Daarom heeft het college van B en W woensdag een pakket van maatregelen gepresenteerd om de geluidsoverlast in te dammen.

Om het goede voorbeeld te geven schaft de gemeente zo snel mogelijk 50 stille, elektrische scooters aan voor het eigen vervoer. Via een laesecontract kunnen met name jongeren en pizzakoeriers ook zo'n stille scooter kopen, waarbij de gemeente het prijsverschil tussen een elektrische en een gewone scooter bijpast.

De gemeente doet deze maanden een proef met geluidsarme apparaten voor stadsonderhoud. Er zijn een bosmaaier en een schoffelapparaat op een accu aangeschaft, die nagenoeg geluidsvrij zijn volgens B en W. De ontzettend lawaaierige bladblazers worden zo veel mogelijk vervangen door stillere exemplaren. In Leidsche Rijn krijgt een straat volgend jaar op proef 'stille klinkers', die veel minder verkeerslawaai veroorzaken.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht