Volledig scherm
PREMIUM
© Marco de Swart

Driesterrensnackbar op de Steenweg

ColumnSergio Herman komt naar Utrecht. De topkok, wereldvermaard vanwege zijn restaurants in Zeeland en Antwerpen opent deze zomer een zaak in de binnenstad.

Geen sterrenrestaurant met zalfjes, schuimpjes of moleculaire tovenarij, maar een snackbar. Een slecht gesorteerde snackbar bovendien. Want voor bamischijven, kipcorns, bereklauwen en mexicano's moet je elders zijn. Voorlopig wordt er alleen patat geserveerd. Of eigenlijk: friet. Of nog beter: frites.

Er schijnt een hevige taalstrijd te woeden tussen patat- en friet- dan wel friteszeggers. Maar friet/frites zijn handgesneden, terwijl patat uit de fabriek komt. Althans, zo begrijp ik het. En in de snackbar van Sergio Herman worden vanzelfsprekend geen diepvrieszakken van de Aviko opengerukt.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht