Volledig scherm
De schade aan de voertuigen was groot in Overvecht © 112mediaUtrecht

Drukke nacht voor politie met aanrijdingen in Overvecht en Kanaleneiland

Bij een aanrijding op de Darwindreef tussen een politieauto en een Volkswagen Polo is gisteravond een persoon gewond geraakt. Het busje van de Forensische Opsporingsdienst reed rond 23 uur door Overvecht toen een kruisende Volkswagen werd geramd. Vermoedelijk kreeg het politiebusje geen voorrang. Op het moment van de botsing stonden de stoplichten uit. Het politievoertuig was op weg naar een melding.

De bestuurder van de Volkswagen is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Op het moment dat het slachtoffer naar het ziekenhuis werd vervoerd, ontstond er rook onder motorkap van het politievoertuig. De accu had kortsluiting gemaakt. Agenten hebben het brandje geblust, de brandweer deed nog een nacontrole. De zwaar beschadigde voertuigen zijn door een berger afgesleept.

Kanaleneiland

Ook in Kanaleneiland ging het vannacht mis. Een jonge bestuurder die naar verluidt pas twee maanden zijn rijbewijs heeft, zorgde vannacht rond 3.15 uur voor een flinke ravage op het Europaplein.

De bestuurder reed met zijn Mercedes over de Beneluxlaan – vanuit de richting van het 5 Mei-plein - toen hij op het Europaplein de macht over het stuur verloor. Hij raakte met zijn wagen van de weg, reed daarbij twee palen uit de grond en kwam ter hoogte van tankstation De Haan achterstevoren tot stilstand. De hele weg lag bezaaid met brokstukken en olie van de auto. De politie sloot de Beneluxlaan vanaf het Europaplein af richting Hoograven.

De auto had een remspoor van zo’n 120 meter over de rotonde getrokken. De politie onderzoekt of de bestuurder te hard heeft gereden. Dat is hoogstwaarschijnlijk de reden dat hij de controle over zijn voertuig kwijtraakte. Een berger heeft de auto afgesleept. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht