Boven de ingang van fietsenstalling Vredenburg is een afdakje gemaakt, voor het geval er nog meer stenen naar beneden vallen. Om het hele gebouw staan afzethekken.
Volledig scherm
PREMIUM
Boven de ingang van fietsenstalling Vredenburg is een afdakje gemaakt, voor het geval er nog meer stenen naar beneden vallen. Om het hele gebouw staan afzethekken. © Marnix Schmidt

Drukste straat van Utrecht in de ban van stenenregen tijdens Unmute Us: ‘Brokstuk viel naast 7-jarig meisje’

Het had heel anders af kunnen lopen afgelopen zaterdag, toen tijdens de Unmute Us protestmars in Utrecht plots brokstukken van een gebouw vielen. ,,Een vader vertelde dat de steen vlak naast zijn 7 jaar oude dochter terechtkwam.’’

 1. Utrecht ziet af van nieuwe aanvraag uit miljardenpot voor openbaar vervoer, maar lobbyt verder bij het rijk
  PREMIUM

  Utrecht ziet af van nieuwe aanvraag uit miljarden­pot voor openbaar vervoer, maar lobbyt verder bij het rijk

  Utrecht is toch niet van plan opnieuw haar zinnen te zetten op de miljardenpot van het Nationaal Groeifonds voor de financiering van twee nieuwe tramlijnen. De wethouder schat in dat - nadat de eerste aanvraag op een fiasco uitliep - het onwaarschijnlijk is dat het nu wel lukt. De gemeente probeert op een andere manier bij het rijk geld los te peuteren voor nieuw ov.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht