Drummer verrast filerijders A27 met spontaan optreden

De Utrechtse drummer Adriaan Stoop van de band The Moods steelt vandaag de show op het internet met een bijzonder filmpje. Onderweg naar een optreden liep hij met de bandbus vast in een file op de A27 door een ongeluk. Hij laadde snel zijn drumstel uit en ging een lekker potje drummen.

Quote

Het was best moeilijk want het was enorm heet en ik had mijn oordoppen niet in

Adriaan Stoop, drummer

,,Ik zag de ambulances voorbijrijden en toen wist ik dat ik daar nog wel even in die file zou staan", legt Stoop uit. ,,Toen kreeg ik spontaan het idee. Via Whatsapp zeiden de andere bandleden meteen: doen! Vervolgens heb ik aan iemand gevraagd of die even zou willen helpen alles weer snel in te laden als het verkeer weer zou gaan rijden."

Beste fragment
Het drumstel was in een paar minuten opgebouwd en Stoop begon te jammen. ,,Het was niet erg relaxed zo in de hitte, wel leuk. In het begin wist ik ook nog niet helemaal wat ik nou precies ging doen, maar toen waren mensen al aan het filmen. Het eerste filmpje is daarom niet het beste fragment, pas na een tijdje kwam ik lekker op dreef."

Uiteindelijk speelde Stoop ongeveer een kwartiertje op het warme asfalt. Daarna maakte hij nog een praatje met zijn toeschouwers. De aandacht voor het filmpje verrast Stoop een beetje maar hij vindt het erg leuk, zegt hij.

Lekker spelen
De meeste mensen vinden het een leuk filmpje maar op internet reageert niet iedereen enthousiast op de actie. Sommige mensen vonden het gevaarlijk wat Stoop deed. Bang voor een bekeuring was hij in ieder geval niet: ,,Dat kon me echt niks schelen. Ik dacht, ik kan hier nog een tijdje gaan zitten kniezen in de auto of ik ga lekker spelen."

Het was niet voor het eerst dat Stoop spontaan op straat drumde. ,,Vorig jaar hebben we met de hele band spontaan buiten gespeeld bij een grote demonstratie in Duitsland." De actie van vandaag is wel Stoops eerste echte 'traffic jam' tussen het verkeer.

  1. De klas van Fenne (16) uit Zeist vluchtte dit weekend uit Italië voor het coronavirus: ‘Heel heftig’
    PREMIUM

    De klas van Fenne (16) uit Zeist vluchtte dit weekend uit Italië voor het coronavi­rus: ‘Heel heftig’

    Twintig leerlingen en twee leraren van de Stichtse Vrije School in Zeist zijn maandagavond ‘gevlucht’ voor het coronavirus in Italië. Zij gingen zaterdagochtend op uitwisseling in het dorpje Colle vlak bij Florence, maar stapten 36 uur later alweer in de eerste nachttrein terug. Fenne Kouwenberg (16) is een van die leerlingen. ,,Veel mensen zijn bang dat zij het virus nu ook hebben.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht